Egy nő nyomja le Mad Maxet

 

 

Amikor 1985-ben bemutatták a harmadik Mad Max filmet, senki nem gondolta volna, hogy kereken 30 évnyi pauza következik.

 

Bár a sajtó nem szerette igazán Mel Gibson és Tina Turner közös kalandját, anyagilag bőven hozott annyit a mozi, hogy simán benne volt az azonnali folytatás lehetősége. Az élet azonban közbeszólt: Byron Kennedy miközben a helyszíneket kutatta a felvételekhez, lezuhant helikopterével és szörnyethalt. George Miller rendezőt annyira sokkolta az eset, hogy egyáltalán nem akarta elkészíteni a mozit, amelyet az akciójelenetek kivételével így George Ogilvie rendezett.

 

Amikor aztán Max a film végén elvonult a naplementébe, tudni lehetett, hogy valóban lezárult egy korszak: a rendező legenda a vígjátékok és a mesék felé fordult, így neki köszönhetjük a Táncoló Talpakat, vagy Babe kalandjainak 2. részét. Aztán egyszercsak felmerült a pletyka, hogy újabb Mad Max érkezne, de a híreket nem követték konkrétumok évekig. 2003-ban jött először a folytatás híre, akkor még Mel Gibsonnal, de végül nem lett semmi a dologból. Aztán szinte minden évben felmerült a pletyka, többek közt Heath Ledger szerepéről, majd kiderült, hogy Jeremy Renner kampányol a szerepért. Amit végül Tom Hardy kapott meg, aki nem vette félvállról a dolgot, hanem azonnal meghívta Mel Gibsont ebédelni, ahol a legendás szerepről beszélgettek. Gibson nemcsak áldását adta Hardyra, hanem még híres dzsekijét is, így a Harag Útjában abban parádézik az utód.

Minden azért nem jött össze, bár pletykáltak arról, hogy Gibson egy epizódszerepre visszatér, ebből végül nem lett semmi. Azonban van itt még egy igen komoly név: Charlize Theron, aki a Ted 2 főszerepét hagyta ott a Mad Max filmért, és hogy nem döntött rosszul, azt bizonyítja a világszerte elkönyvelt tény: Theron a film legerősebb alakja. Hiába nem ő a címszereplő, a Harag Útját az ő játéka emeli magasan az átlag fölé. Tom Hardy olyan, amilyennek lennie kell, elszánt, törtető és kemény, de ami újítás az eddigi részekhez képest, az egyértelműen a kopaszra borotvált női főhős hihetetlen figurája.

És hogy milyen a film? Aki szereti a Mad Max világát, annak felejthetetlen élmény. Aki nincs oda az apokaliptikus akciómozikért, annak 120 percnyi non-stop üldözés, robbanás, pörgés néhány másodpercnyi pihenővel csupán. A bemutató után néhány nappal aztán jött a hír: mint Miller, mint Hardy aláírt még három Mad Max részre, vagyis a következő kalandra biztosan nem kell majd harminc évet várni.

 

Kritika

VIGYÁZZ, KÉSZ, SZÖRF! 2

Kicsit Suta Újrajátszás

 

2007-ben a Lecsó, a Mézengúz és a Harmadik Shrek évében debütált a moziban a Vigyázz, Kész, Szörf című animációs mozi. …

tovább…

Kritika

A Hangya

Aki beszólt a Bosszuállóknak

 

Megérkezett végre az olyan sokat emlegetett második generációs szuperhős széria másfeledik darabja a Marveltől …

tovább…

Kritika

A KÖR

VÉG-telen történet

 

A Kör egy igencsak aktuális témát körbejáró, technológiai thriller, amely az ezredforduló környékén simán sci-finek lett volna gondolható, ám a bemutató időpontjában már inkább társadalmi dráma. …

tovább…

Kritika

Kilenc élet

Nem cicáknak való vidék

 

Na kezdjük ott, hogy macskám van, szóval elfogult vagyok. …

tovább…

Mozipáholy (c)2015

Készítők: Kalácska Gábor, Vastagh Zsolt (Zsoc)

Elérhetőség: info@mozipaholy.hu