A Bellák újra énekelnek

 

 

2013-ban mutatták be nálunk a Tökéletes Hang című tinimusicalt, ami tökéletes meglepetésre több, majdnem 10x-es hasznot hajtott készítőinek, és tökéletesen eltalálta a fiatalok izlésvilágát.

 

Nem mellesleg egy olyan dalt is fel tudott vonultatni, amely azóta bejárta a tehetségkutatókat is, ami egy újabb csatorna a világ ifjúságának szívéhez. 2015 tavaszán pedig elkészült a második rész is, amely egyrészt komoly elvárásoknak kellett, hogy megfeleljen, másrészt pedig a szereplők ugyan megmaradtak, hiszen Anna Kendrick és Rebel Wilson is vállalta a folytatást, ám a stáb összetétele változott: a rendezői székbe Elizabeth Banks ült, aki ezzel a filmmel debütált.

 

A mozi a nyitó hétvégéjén több, mint 70 millió dollárt keresett csak az USÁ-ban, ami több, mint az előző rész teljes ottani mozis forgalma. Az anyagi haszon tehát adott, a Tökéletes Hang 2 pedig nem véletlenül sikeres: a sztori kicsit több, a poénok jobban ülnek, és a hangulat tökéletesen elkapta 2015-öt.

Ez pedig a sikerrecept maga: a tinik újra rajonganak, és egy ilyen film esetében ez a legnagyobb szó. Felnőttként sem kell azonban elutasítani a mozit, hiszen sikerült olyan hangulatot teremteni, amelyben az idősebb generáció is érti és érzi a viccet. A történet szerint a Bellák az énekes csapat nemcsak megcsinálni, hanem megtartani is képes volt a sikert: a két film között eltelt két esztendőben ők uralták az acapella mezőnyt az országban.

A nyitó jelenetben épp Obama elnök szülinapján lépnek fel, ahol beüt a katasztrófa: egy kivillanó fenék formájában. Innentől egyenes az út a kegyvesztettségig, és persze a népszerűséget visszaszerezni csak egy még nagyobb dobással lehet: a világbajnokság megnyerése épp megfelel a célnak. Miközben a csapat a versenyre készül, még a lányok jövőjén is el kell töprengeni kicsit: a végzős egyetemisták persze szeretnének az életben is boldogulni.

Együtt vagy külön? Marad-e a barátság, ha vége a közös buliknak? Megannyi kérdés, melyre szintén keresni a válaszokat a film. Banks rendezőként kiválóan megtalálta az egyensúlyt a vidámság és a komolyabb témák között, a figurák felnőttebbek, de nem öregesek lettek, szóval a Tökéletes Hang folytatása igazán jól sikerült darab. Csak ajánlani tudom.

A Tökéletes Hang 2013-ban a tinik között igazi sztárrá tette az addigra már Oscar jelölt fiatal tehetséget Anna Kendricket.

A mozi mellett énekesi karrierjét is beindította, hiszen a Cups című betétdalt a filmből több, mint 4 millió példányban adták el, a klipet majd 200 millióan látták már. Természetes volt tehát, hogy a folytatásra örömmel mondott igent a színésznő, mivel az első rész komoly siker lett."Nos tiszteletreméltó siker volt, ez tény. Anyagilag hihetetlen mértékben bejött a készítőknek, de persze a valós siker jóval nagyobb, mint ahányan látták a moziban a filmet. Ha hozzáteszem, hogy kijött azóta DVD-n, hogy a kábeltévéken mennyien látták, akkor nyugodtan kimondhatjuk, hogy egy nagyon komoly sikerfilmet csináltunk tényleg.

És itt nem csak pénzügyileg értem. Hanem, hogy tömegek látták, beszéltek róla, hallották a dalokat, szóval minden. És nemcsak sikeres volt, hanem igazán menő is. Mármint jó volt hozzátartozni a Tökéletes Hang jelenséghez. És egy ilyen komoly siker után nem lehet nemet mondani. Ez a siker maga az ok, amiért visszatértünk."


Egy ilyen film dupla öröm lehetett, hiszen nemcsak színészkedni kellett, hanem énekelni is, márpedig abban Anna szintén nagyon jó. De a dalokat mennyire szerette?

"Imádtam mindet. Az az igazság, hogy nagyon sok rapbetét került be a filmbe, amit megértek, de a rap nagyon nem az én világom. Én énekelni tudok és szeretek, de a rap, hát abban borzalmas vagyok."


Nos az éneklés úgy tűnik, érzékeny pont, hiszen vannak kifejezések, melyeknek a hallatától is borsódzik Anna háta. Ilyen például, ha az acapella produkciókat lekaraokezzák.

"Mert az emberek lépten nyomon karaokeznak. És a karaoke kérdést egy csomót hallottam már! Mármint, hogy én mindig karaokezom ugye? Ez olyan, mintha meglátnálak egy buliban egy sörrel a kezedben, és azt kérdezném, ugye alkoholista vagy? Képzeld egész életemben összesen kétszer karaokeztam. És mondjuk 5 éves lehettem. Szóval kicsit uncsi már ez a de jó hangod van, biztos sokat karaokezol felvetés."


Akárhogy is, a Tökéletes Hang sikeréhez nagyban hozzájárultak a dalok. Ezek közül kiemelkedik a Cups, amely Anna számára énekesnőként is meghozta az áttörést. 

Kritika

Megőrjít a csaj!

Komédia békebeli tempóban

 

Azok számára akik amiatt panaszkodnak, hogy a XXI. század filmvilága csupán a 3D-ről és a digitális trükkökről szól, van egy remek hírem! …

tovább…

Kritika

13 ÓRA – BENGÁZI TITKOS KATONÁI

Ismeretlen sikerfilm

 

Van az úgy, hogy egy film keveset ígér, aztán nagyon sokat nyújt. …

tovább…

Kritika

TARZAN LEGENDÁJA

Felesleges visszatérés

 

A XX. század egyik legnagyobb hatású filmkaraktere Tarzan volt. …

tovább…

Kritika

BEÉPÍTETT TUDAT

Ilyen sztárokkal lehetett volna sokkal jobb is

 

2016-ban Ryan Reynolds, Kevin Costner, Gal Gadot, Tommy Lee Jones és Gary Oldman egy filmben? …

tovább…

Mozipáholy (c)2015

Készítők: Kalácska Gábor, Vastagh Zsolt (Zsoc)

Elérhetőség: info@mozipaholy.hu