Adam Sandler paraváltozat

 

 

Emlékszik még az 50 első randira? Drew Barrymore és Adam Sandler 2004-es komédiájában az adta a fő poént, hogy Lucy a főszereplőlány minden nap elfelejtette az összes emlékét.

 

Ott persze csupa kedves ember vette körül, és fel sem merült az emberben, hogy mi történne, ha kicsit másképp alakulnának a dolgok. Eltelt 10 esztendő, és 2014 októberében mozikba került az Amnézia, S. J. Watson addigra világhírűvé vált regényének filmváltozata, ahol nem ilyen jókedvű a világ.

 

A történet szerint Christine hasonló problémával küzd, vagyis minden éjszaka törlődik a memóriája, méghozzá, ahogy a férjétől megtudja egy autóbaleset miatt. A probléma csupán annyi, hogy amint a férj elhagyja a házat, egy telefonhívás érkezik, ahol egy magát pszichiáternek nevező férfi egészen más történetet ad elő.

Christine egy támadás áldozata lett, amelybe majdnem belehalt. Ahogy egyre másra jönnek elő az emlékfoszlányok egy dolog egyre biztosabb: a két férfi közül valaki hazudik. Hogy ki, a történet folyamán többször változik, hiszen ahogyan a főszereplő, úgy a néző sem lehet benne biztos, hogy amit most hall az a tökéletes igazság. A három főszereplő Nicole Kidman, Colin Firth és Mark Strong egyfajta furcsa szerelmi háromszögben mozog, ahol a nő éppen abban a férfiben kénytelen bízni, akinek a társaságában van.

És az sem biztos, hogy azok az információk, amiket felderít, vagy visszajönnek vele maradnak reggelre is… Az Amnézia remekül adagolja a feszültséget, de annyira, hogy Adam Sandler valószínűleg a körmét harapdálná az idegeskedéstől.

A fiatal rendező Rowan Joffe, akinek ez az első komolyabb filmje kiválóan irányította a sztárokat, így remekül épül fel a cselekmény, még úgy is, hogy közben a néző fejében végig ott motoszkál a kérdés: vajon ez tényleg igaz lesz?

A válaszért mindenképpen meg kell, hogy nézze az Amnéziát, amit én egyébként is tiszta szívből ajánlok.

 

Kritika

Törésvonal

Pokoli Torony 2015

 

Amikor a Múmia 2. részében 2001-ben feltűnt Dwayne Johnson, még senki nem gondolta volna... …

tovább…

Kritika

A VISSZATÉRŐ

Leo kikaparta

 

Itt a film, melynek kapcsán úgysem emlékszünk másra, mint hogy végre Leo megkapta érte az Oscart. …

tovább…

Kritika

Amnézia

Adam Sandler paraváltozat

 

Emlékszik még az 50 első randira? Drew Barrymore és Adam Sandler 2004-es komédiájában az adta a fő poént, hogy Lucy a főszereplőlány minden nap elfelejtette az összes emlékét. …

tovább…

Kritika

Tökéletes Hang 2.

A Bellák újra énekelnek

 

2013-ban mutatták be nálunk a Tökéletes Hang című tinimusicalt, ami tökéletes meglepetésre több, majdnem 10x-es hasznot hajtott készítőinek, és tökéletesen eltalálta a fiatalok izlésvilágát. …

tovább…

Mozipáholy (c)2015

Készítők: Kalácska Gábor, Vastagh Zsolt (Zsoc)

Elérhetőség: info@mozipaholy.hu