Rock – Rádió - Sztár

 

 

Lehet-e 2017-ben olyan filmet csinálni, amit még nem készítettek el?

 

Van-e olyan történet, amit még nem meséltek el? Ha erre a kérdésre a válasz igen, (én nem vagyok ebben biztos) akkor a megfejtés a fejtörőre semmiképp sem Rock Csont című film.

 

A legkisebb szegénylegény története, aki más sorsra vágyik, és végül nekiindul világot látni, hogy boldoguljon idegen környezetben népmesei téma. Azt, hogy a boldogságot nem a hatalom, pénz hanem a barátság okozza legalább 100 filmben láttuk már, az hogy a függöny mögött a nagy varázsló egész más, mint akit várunk az Óz és Dorothy mókája óta szintén nem titok. Ami változik az a körítés. Így épp ideje volt már, hogy ebbe a klasszikus felfogású mesébe belekerüljön a rock mint téma, hiszen 2017-re legalább a második olyan generáció nőtt fel, akinek gyerekkora óta meghatározó élménye a rockzene. Így hát mára a király figuráját felváltja a rocksztár, a csatákban megfáradt vitéz pedig villájába vonul vissza, és maguk a harcok is kimerülnek a viták és a hangerő emelése szintjén. Hogy ez jó-e? Hát persze. A kérdés innentől nem az, hogy ki talál ki új történetet, hanem hogy a meglévő elemeket ki tudja úgy frissíteni, hogy a kornak megfelelőek és hihetőek legyenek. És ez sem kis feladat. A Rock Csont esetében épp ezért olyan animációs szakemberek fogtak össze, akiknek ugyan nem hosszú eddigi munkásságuk, de a kevés munka kifejezetten minőségi. Így persze nem meglepő, hogy a film ha nem is talál fel új dolgokat, a szórakoztatás dolgában lazán hozza az elvárható minőséget. Így tehát a klasszikus mesék egy újabb generációt hódítanak meg, és a rock szeretete is tovább öröklődik a jelenlegi gyerekek számára. Ez pedig már önmagában megér egy másfél órás rajzfilmet.Előzetes 2.


Mi a sztori?

Bodi, az álmodozó tibeti juhászkutya kölyök hamarosan apja nyomdokaiba lép és a bolondos bárányok faluját fogja védeni a farkasoktól Hóhegyen. Vagy mégsem? Egy nap egy rádió hullik alá az égből és mikor Bodi meghallja Angus Scattergood, a rocklegenda dalát, elhatározza, hogy ő is zenész lesz. Hátrahagyva a falut egy szál gitárral elindul a városba követve új szenvedélyét. Ott azonban ősi ellenségeik a farkasok leselkednek rá, akik szentül hiszik, hogy a kölyök segítségével a hóhegyi ízletes bárányok közelébe férkőzhetnek. Egyedül Bodin múlik, hogy megmentse családját és barátait a leselkedő veszélytől anélkül, hogy feladná élete álmát: a zenét.
A kapuk zárva


Kik készítették?

Kezdjük mindjárt a stúdióval, mert itt ez is érdekes úgy gondolom: a REEL FX cég harmadik munkája ez, viszont az első kettő igazán jól sikerült: a Pulykaland 2013-as, az Élet Könyve 2014-es, ez utóbbi Golden Globe jelölt. Ash Brannon rendező szintén harmadszor rendez és ír animációs mozit, az első kettő szintén elég jó ajánlólevél: a Toy Sotry 2, és a Vigyázz Kész Szörf voltak eddigi munkái. Íróként és rendezőként is. 10 év szünet után tért vissza a Rock Csonttal.

Az eredeti szinkron igazi sztárparádé: Luke Wilson, JK Simmons, Matt Dillon, Sam Elliott is ott a nevek között. És az az Eddie Izzard is, aki 2017-ben a Lego Batman után immár második animációs filmjében hang.

Persze egy ilyen mozi esetén az is legalább ennyire fontos, hogy kik a magyar változat munkatársai: nos Puskás Peti a főszereplő szinkronja, de rajta kívül tapasztalt színészek a hangok: Simon Kornél, Schneider Zoltán, Papp János és Király Attila neve is feltűnik.A hajsza


5 dolog, amit biztosan nem tudtál a ROCK CSONT-ról

1. A sztori egy kínai képregényen alapul, melyet Zheng Jun rajzolt, aki nem mellesleg rocksztár Kínában.

2. Nemcsak az ötlet kínai, hanem a megvalósítás is, ugyanis kooprodukcióban készült a mozi. Amely 60 millió dolláros költségvetésével az eddigi legdrágább kínai rajzfilm.

3. Sőt! Kínában már 2016 nyarán bemutatták a filmet, míg a világ többi részén csak 2017 februárjában került a mozikba. Nálunk 2017. március 9-én volt a bemutató.

4. Eddie Izzard szereti a Wilson tesókat, ha rajzfilm: a Verdák 2-ben Owennel dolgozott együtt, most Luke a szinkrontárs.

5. Sokan az AC/DC legendás gitárosához Angus Young-hoz hasonlítják a filmben szereplő Angus Scattergoodot. A hivatalos változat persze sem megerősíteni, sem cáfolni nem tud, ám ha van kedved megkérdezheted tőle: a rocksztár macskának ugyanis saját twitter fiókja van.
Glorious – Adam Friedman betétdala


Hogy tetszik?

IMDB:5.6
Metascore:48
Metascore User: 69
Rotten Tomatoes: 39
Rotten Tomatoes audience: 56
MOZIPÁHOLY: 6Kövesd az Álmod

 

Kritika

DEADPOOL

A korhatáros szuperhős

 

2016-ban a szerelmesek ünnepére érkezett a magyar mozikba a Deadpool című film, amely teljesen új a szuperfilmek világában. …

tovább…

Kritika

A KIS KEDVENCEK TITKOS ÉLETE

Kitalálnád, mit csinálnak amikor nem látod őket?

 

Ki ne szeretné tudni, hogy mit csinálnak kedvencei, amíg ő nincs otthon? …

tovább…

Kritika

Törésvonal

Pokoli Torony 2015

 

Amikor a Múmia 2. részében 2001-ben feltűnt Dwayne Johnson, még senki nem gondolta volna... …

tovább…

Kritika

BEÉPÍTETT TUDAT

Ilyen sztárokkal lehetett volna sokkal jobb is

 

2016-ban Ryan Reynolds, Kevin Costner, Gal Gadot, Tommy Lee Jones és Gary Oldman egy filmben? …

tovább…

Mozipáholy (c)2015

Készítők: Kalácska Gábor, Vastagh Zsolt (Zsoc)

Elérhetőség: info@mozipaholy.hu