Tökéletes befejezés

 

 

Ryan Reynolds az akinek a legtöbbet köszönhet a Farkas.

 

Igen, az az ember, aki csupán egy rövid időre tűnik fel a három Farkas filmből az egyikben, és hát az a figura nem is nagyon hiányzik máshonnan.

 

De amikor a Deadpoolt újragondolták, és csináltak néhány próbát belőle, a pletykák szerint a színész volt az, aki kiszivárogtatta a felvételeket melyek annyira sikeresek lettek, hogy a Deadpool új változata épp abba az irányba ment, ami ott látható. Az pedig erősen 18+-os tartalom.

És miután kasszát robbantott, a stúdió úgy döntött, a harmadik Farkas film is ennek stílusában készülhet el. Ez a rajongók számára a legjobb hír volt: a képregényben sokkal véresebb figura ugyanis Wolverine, és végre megnyílt a remény, hogy a vásznon is az legyen.

És nagy lehetőség volt ez James Mangold rendezőnek is, aki a 2013-as Farkas filmet eléggé elbarmolta, állítólag azért, mert a stúdió megkötötte a kezét. Nos most sokkal szabadabb lehetett, ráadásul úgy, hogy még arra sem kötelezték, hogy a gyerekek is nézhessék a filmet. És Mangold ezúttal nem is hibázott: olyan búcsúfilmet dobott össze Hugh Jackmannek, (és Patrick Stewartnak is, hiszen ő sem lesz többé Xavier professzor) ami méltó az elmúlt 17 év legfényesebb pillanataihoz.

A stílus valahol a western és a Mad Max filmek között van: az öregedő szuperhősök pedig nem hogy visszavennének a tempóból, hanem épp ellenkezőleg: ezúttal komolyan lehet izgulni azért, hogy ezt a kalandot kinek sikerül túlélnie. Közben észrevétlenül feltűnik egy csapatnyi a mutánsok következő nemzedékéből, de mindez úgy, hogy kicsit sem zavar senkit.

Nem akarom ragozni sokáig: X-Men rajongóknak mindenképp kötelező, de mindenki másnak is egy különleges film ez, amely nem csak azért jó, mert remek színészek búcsúznak itt, de búcsúnak egyszerűen tökéletes. Ezek után nem csoda, hogy Hugh Jackman könnyek közt köszönt el a stábtól, ahogy azt te is megnézheted a videók között.Trailer 2.


Mi a sztori?

A közeli jövőben Logan visszavonultan él, limuzinsofőrként tartva el magát. A mutánsoknak vége, csak ő rejtegeti még Xavier professzort, miközben minden nap leissza magát, hogy ne kelljen emlékeznie. De a múlt elől nem tud szabadulni: egy nap egy lányt bíznak a gondjaira, aki talán jobban is hasonlít rá, mint kellene. A lányt azonban üldözik, így elindul a furcsa csapat az utolsó, végzetes kaland felé.
TV spot


A Logan főhőse Hugh Jackman, aki 17 év alatt kilencedik alkalommal bújt a Farkas bőrébe. Ez a film azonban más volt, mint az eddigiek.

- Ó igen.... az egész film teljesen más, mind hangnemben, mind karakterisztikában, mint az összes többi, de ez is volt a célunk. Azt akartuk érezni, hogy egy hosszú történet utolsó fejezeteként, valami teljesen új érzés legyen a nézővel, mely teret hódít magának. Logan ebben a filmben sokkal emberibb – beteg - gyógyulófélben van - az ereje fogyóban - sebezhető. Vigyáz egy öregedő apafigurára, Charles Xavierre, elbújtatja, folyamatosan aggódik, nincs pénze, limo sofőrként dolgozik, hogy fedezze azokat a gyógyszereket, melyekre Charlesnak szüksége van. Ezek eléggé evilági, nagyon is normális, mindennapi dolgok. De tisztán látszik, hogy fásult, a padlón van. Amit James Mangold, és Scott Frank tettek az az, hogy teremtettek egy világot egy olyan embernek, akitől abszolút idegen a szeretet és az intimitás mivel minden, úgy érzi, ha enged ezeknek az érzéseknek az csak bajt hozhat a körülötte lévőkre, a családra.

A film másik főszereplője és másik búcsúzója Patrick Stewart a már emlegetett Xavier professzor, akinek szintén egészen új oldalát ismerjük meg.

- Nemcsak egy egészen új oldalát láthatjuk Charlesnak, hanem egy átalakult Charlest ismerhetünk meg. A szabálykövető, intelligens, érzékeny, intellektuális embert felváltja egy szétszórt, őrült, fizikailag törékeny, és igen veszélyes egyén. Senki nem gondolta volna, hogy Charles Xavier a társadalom veszélyes tagjává válik, de most itt van, és most ő, aki veszélybe sodorja a világot.

Meglepő a film tehát sok szempontból. De most vissza Jackmanhez, aki eddig minden X-Men filmben szerepelt. Nyilván nehéz 17 év után elbúcsúzni, de vajon milyen érzés egy ilyen filmmel elköszönni?

- Nos az volt a célom elsősorban – és itt el kell hogy mondjam, hogy az elmúlt 17 évben minden nap kommunikálok a rajongókkal, s már számos ilyen visszajelzést kaptam - hogy, miután megnézik a filmet azt mondják, ezt volt az a Farkas film, amit annyira vártunk, hogy megnézhessük. Ez a reményem, ez az álmom, és nem akarok nagy szavakat használni, de ezért vállaltam annak idején a figurát, hogy ezt a filmet elkészíthessem.Deadpool Loganről beszél (nézd végig! :D)


Kik készítették?

Hugh Jackman

Élete szerepe a Farkas, kilenc filmben játszotta el a mutánst, 17 éven keresztül. Szóval sokat köszönhet neki, de nem mindent, hiszen pl a Nyomorultakért Oscar jelölést is kapott, de emellett a Fogságban, az Ausztrália vagy a Kardhal is jó kis mozik.

Sir Patrick Stewart Xavier szerepében.

Jóval túl a száz szerepen már, és ezek között ott a Star Trek Picard kapitánya többek között, de a Dűnében is feltűnt. A Star Trek sorozatból egyébként 5 részt rendezett is, és természetesen az X-Menben is meghatározó: hét alkalommal játszotta el Xavier szerepét.

Dafne Keen Laura szerepében.

Első mozifilmje, tökéletes debütálás. Hallunk még róla.
Stephen Merchant Caliban szerepében. Elsősorban humorista, de emellett forgatókönyvíró és rendező is. Ricky Gervais állandó segítője, és teljesen meglepő hogy ebben a filmben feltűnik. De remekel.

Richard E. Grant mint Dr. Rice.

Általában karakterszínész, csakúgy mint itt, és általában emlékezetesek az alakításai. Játszott a Vasladyben, a Dom Hemingwayben és a Jackie-ben is többek között.

Boyd Holbrook ő a főszemét Pierce.

2008-ban tűnt fel, mindjárt a Milkben kapott szerepet. Aztán játszott a Burokban, a Holtodiglanban, a Sírok Közöttben hogy csak néhányat említsek.
Exkluzív Dicsőség reklámspot


5 dolog, amit biztosan nem tudtál a LOGAN-ról

1. Patrick Stewart több, mint 10 kilót fogyott azért, hogy eléggé öregnek és betegnek nézzen ki a vásznon. Bár már több, mint 100 filmben szerepelt, ez volt az első alkalom, hogy egy szerep miatt fogynia kellett. Sőt elmondása szerint, tini kora óta nem vesztett a súlyából soha.

2. Az angol bemutató időpontja 22:23 volt, nem pedig éjfél szakítva ezzel a hagyományokkal. Természetesen megvan a jó ok erre: ezzel tisztelegtek a film készítői előtt, hiszen a 10-23 Laura száma a mutánsok között. Egészen pontosan X-23 ő, de az X a római tízes ugyebár.

3. Annyira komor lett a film, hogy a szokásos Stan Lee cameo sem fért bele.

4. A Farkas eddigi kalandjaiban nem hatott rá az ital, akkor hogy lehet alkoholista? Nos úgy, hogy ahogy veszíti el a regenerálódó képességégét, úgy kezd hatni rá az alkohol. Amely egyben fájdalomcsillapító is, amire szüksége is van a sérülések miatt. A bajt egyébként maga az adamantium okozza, az a fém mérgezi Logant, amit a testébe ültettek.

5. A Logan forgatásán ott volt Hugh Jackman fia is, aki az első X-Men felvételei alatt még meg sem született.Filmrészlet – Tudod, hogy megy ez


Kassza

Költségvetés:

$97 000 000

Bevétel nyitó hétvége:
$88 411 916 (USA)
$159,032,421 (külföld)

$247,444,337 (összes)
Az örökség – így készült


Hogy tetszik?

IMDB:86
Metascore: 77
Metascore User: 89
Rotten Tomatoes: 92
Rotten Tomatoes audience: 93
MOZIPÁHOLY: 10

 

Kritika

Csábítunk és Védünk

Éjszakai Rohanás női változat

 

Reese Witherspoon pályája során ugyan egyre többször látható drámai szerepekben is, ennek ellenére mégis elsősorban vígjáték színésznőként ismerjük. …

tovább…

Kritika

LEGO BATMAN – A FILM

A legjobb ami Gothamben történt.

 

2014-ben a Lego Kaland felrobbantotta világot. …

tovább…

Kritika

Mentőexpedíció

Budapesti sikerfilm

 

Végre egy olyan film, ami Budapesten forgott, sikeres is, és nagyon jó is! …

tovább…

Kritika

VIGYÁZZ, KÉSZ, SZÖRF! 2

Kicsit Suta Újrajátszás

 

2007-ben a Lecsó, a Mézengúz és a Harmadik Shrek évében debütált a moziban a Vigyázz, Kész, Szörf című animációs mozi. …

tovább…

Mozipáholy (c)2015

Készítők: Kalácska Gábor, Vastagh Zsolt (Zsoc)

Elérhetőség: info@mozipaholy.hu