Hogyan keressünk pénzt? – No.112

 

 

Megint egy olyan film, amelyet azért készítettek, hogy pénzt keressenek vele.

 

Nyilván minden film ezért készül, nem vagyok ostoba ennek az ellenkezőjét feltételezni, ám nem árt, ha nézőként esetleg valami más illúzióba is bele tudom magam ringatni.

 

Na itt nem sikerül, a Kong minden másodpercéről bántóan süt, hogy csak azért forgatták le, hogy pénzt hozzon. King-Kong történetét ugyanis már mindenhogy elmesélték, 1933 óta ez a 69. alkalom, hogy feltűnik a vásznon. Vagyis ismerjük már modern és hagyományos változatban csakúgy, mint cápák és egyéb szörnyek ellen küzdő hősként.

A Koponyasziget új lendületét adó egyéb szörnyeket is majdnem ugyanígy vitte filmre Peter Jackson még 2005-ben, ott persze inkább dínók voltak a gonoszok, most meg valamiféle ősgyík / bogár kombóval kell a gorillának megküzdeni. Ezúttal a vietnámi háború lezárása környékén járunk, vagyis a hetvenes évek az időpont, na ilyen még pont nem volt. Természetesen a Koponyasziget Kong otthona, és természetesen egy olyan expedíció indul azt felfedezni, amelynek szándékai még véletlenül sem nemesek. Most nem a cirkuszban akarják mutogatni az óriást, ehhez túl nagy is lenne, hiszen a filmben majd 32 méter, hanem van, aki elpusztítaná, más meg egyfajta mutáns seregbe toborozná be. Nyilván egyikből sem lesz semmi, annál is inkább nem, mivel a készítők egy új franchise felépítésében gondolkodnak, amiben állítólag a folytatások során összecsap majd Godzilla és King-Kong is. Remegve várjuk.

Visszatérve a Koponyaszigethez: profi iparos munka, látványos, fordulatos forgatókönyvvel, csak egy probléma van vele: másodpercre kiszámítható, hogy mi történik benne. Tudod ki hal meg a következő jelenetben (egy kivétellel, az valóban meglepő) tudod, merre mennek, mi történik kis túlzással még azt is tudod, ki mit mond majd a következő percben. Nyilván a siker is borítékolható, (főleg persze az anyagi siker) és emiatt a folytatás is, ezzel együtt lehet hogy jobb lett volna szegény Kongot hagyni kicsit nyugton. Akkor nézd meg, ha nem akarsz gondolkodni, csak menjen valami látványos.Kong: Koponya-sziget - magyar feliratos előzetes


Mi a sztori?

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik. Vegyes csapat: kutatók, természettudósok, üzletemberek és katonák is vannak köztük, de mindannyian a sziget belsejét szeretnék jobban megismerni. Az erdő ősi, háborítatlan Paradicsomnak látszik.

Ám a látszat csal. A sűrűben egyre mélyebbre jutók nem tudják, hogy átléptek egy határt, és már a legendás Kong területén járnak...
Kong Koponyasziget 2017 rövid filmelőzetes


INTERJÚK

Elsőként a film női főszereplője, Brie Larson beszél arról, mit érzett, mikor felkérték a Koponyaszigetben való közreműködésre.

- Őszintén? Nagyon izgatott lettem. Ez mégiscsak egy olyan szerep, ami a történelem része. Amikor 2005-ben Peter Jakcson újra megrendezte a filmet, kinn volt a nappaliban a filmplakát. De ez valahol olyan természetes, nem? Úgy nősz fel, hogy pontosan tudod, ki az a King Kong. Nagyon remélem, hogy ennek az örökségnek én is teljes jogú tagja lehetek mostantól. Még sosem gondoltam erre, hogy milyen emberek közé kerültem ezzel. De az biztos, hogy a forgatás minden napja varázslatos, hihetetlen és izgalmas volt.

Jason Mitchell az egyik pilótát játssza a filmben. Ő most azt árulja el, mitől lesz különleges ez a feldolgozás:

- Azt gondolom, hogy az a tény teszi Kongot olyan különlegessé, hogy nagyon sok emberi karaktere van. Úgy értem sok olyan jellemvonása amivel nagyon tudsz azonosulni de ugyanakkor van egy olyan része, tudod, úgy értem egy fele, olyan mint amikor valaki….tudod, én úgy értem mint egy mérkőzéssorozat az időben, ahol ő még jobb és jobb és jobb lett, mert egyfolytában fejlődött filmről filmre, és ebben a filmben én azt gondolom, hogy most lett a legjobb.

Toby Kebbell szintén szerepel a filmben, és egyet ért az előző véleménnyel.

- Azt gondolom igazad van. Úgy értem, imádom, ahogy ez a film elkészült. Ezt a verzióját, ahol ilyen közel vagyunk az jelenhez, ahol most vagyunk, nem mint a 20-as években, a 70 években vagyunk, a háború végén és látjuk a szörnyet, ott vagyunk vele, nem láncoljuk meg, nem hozzuk el hajón, mert melyik hajón is hoznánk el…Látni akarom azt, ahol él. A klasszikust a klasszikus helyen, érte? A Titanic elsüllyedt... Mondj egy másik hajót! Továbbá ez a valaha látott legnagyobb Kong ezidáig... 100 láb magas.

Kik készítették?

Brie Larson: Mason Weaver szerepében.

A szobáért Oscart kapott, és azóta egyre másra kapja a komoly felkéréseket. Ő lesz Marvel Kapitány, hogy csak egyet említsek ezek közül. Persze szokás szerint késve figyelt fel rá Hollywood, mert 6 évesen kezdett színészkedni, 9 évesen pedig már a filmvásznon is láthattad. Emellett énekel is, 2005-ben kiadott egyik dala a 100 legjobban fogyó kislemez közé került.

Tom Hiddleston: James Conrad szerepében.

Ő Loki, vagyis Thor gonosz tesója, így még az lehet, hogy Brie és ő összefutnak a Marvel Univerzumban. Ennek ellenére első rangosabb elismerését egy TV-s sorozatért kapta, az Éjszakai Szolgálat Golden Globe-ot ért. Bár úgy tűnik nem igaz a pletyka, hogy James Bond lesz, van már egy cím, amit biztosan megszerzett: 2013 óta UNICEF nagykövet ugyanis.

Samuel L. Jackson: Packard hadnagy szerepében.

Ő is Marvel szereplő Fury ügynök figurája ő. Emellett játszott a Star Warsban és a Die Hard 3-ban is, csak hogy néhány fontos szerepét mondjam. Több, mint 100 filmben láthattad, ennek ellenére csak a Ponyvaregényért jutott el az Osvar közelbe, pedig pl a Ha Ölni Kell-ért simán megérdemelte volna.

John Goodman: Bill Randa szerepében.

Majd 150 filmben láthattad már, ezek között zömében vígjátékok szerepelnek, olyanok, mint a Másnaposok 3, vagy a Káosz Karácsonyra. De emellett azért csak ott van egy Argo-Akció, vagy a Kényszerleszállás. Idősebb korára pedig előszeretettel osztanak rá igazán szemét figurákat is.

John C. Reilly: Vissza a Marvelhez, őt a Galaxis Örzőiben tudod elcsípni. Emellett igazán eklektikus a pályája, a legbugyutább vígjátéktól a legkeményebb művészfilmig szinte bárhol belefuthatsz. A Chicago-ért Oscar jelölt, de emellett a New York Bandái, vagy az Órák is vele készült, ugyanakkor nagyszerűen alakítja a teljesen agyatlan Dewey Cox-ot a róla készült áléletrajzi filmben, vagy a Tesó Tusában és a Taplógázban Will Ferrel oldalán parádézik.
Kong: Koponyasziget trailer + legjobb jelenetek


5 dolog, amit biztosan nem tudtál a KONG - KOPONYASZIGET-ről

- Jordan Vogt Roberst filmrendező javaslatára történt a korszakáthelyezés 1973-ra a vietnámi háború környékére, mert eredetileg egy eredet történetet akartak forgatni. A végeredmény a döntés által izgalmasabb lett, mert egy háborús filmet szörny fimmel vegyítettek.

- Jordan Vogt Roberst filmrendező az új King Kong megalkotásánál az 1933-as filmet vette alapul. Érdekességnek számít, hogy a biológia szerint nem kizárható egy olyan élőlény mint King Kong, de az kizárható, hogy a Koponyasziget ökoszisztémája el tudná tartani.

- Fimforgatás helyszínei: Vietnám, Hawaii, Ausztrália, illetve a Lost és a Jurassic Park forgatási helyszínei voltak a Karib Tengeri szigeteken. Forgatás közben az egyik helyszínen turista csoport kirándult, akik azt filmezték ahogy a ők( a színészek) futnak a „semmi” elől, ami nagyon vicces volt-nyilatkozta az egyik színész.

- Az eddigi legnagyobb amerikai megjelenése volt az óriásmajomnak 31.6m magas ugyanis, viszont az eddigi abszolút csúcstartó megjelenés a japánokhoz köthető 45m magas A King Kong vs Godzilla c filmben.

- Elméletileg Russel Crowe is tárgyalt a főszerepért de nem jött neki össze. Nagy kimaradók még Michael Keaton és JK Simmons, akik szintén nem tudtak szerepet vállalni egyeztetési problémák miatt.Kong: Koponyasziget ÖSSZES trailer


Hogy tetszik?

IMDB: 7,1/10
Metascore: 62
Metascore User: 7.0
Rotten Tomatoes: 78%
Rotten Tomatoes audience: 75%
MOZIPÁHOLY:6

 

Kritika

A VISSZATÉRŐ

Leo kikaparta

 

Itt a film, melynek kapcsán úgysem emlékszünk másra, mint hogy végre Leo megkapta érte az Oscart. …

tovább…

Kritika

A kém

Budapesti mókagyár

 

Emlékszik még, mikor Jude Law randizott egy jót Budapesten egy magyar topmodellel? …

tovább…

Kritika

Derült Égből Fasírt 2 – A második fogás

Könnyen csúszó repeta

 

2009 egyik kellemes meglepetése volt, hogy a Disney és a Dreamworks mellett egy újabb gyártó is harcba indult a gyerekek kegyeiért. …

tovább…

Kritika

Megőrjít a csaj!

Komédia békebeli tempóban

 

Azok számára akik amiatt panaszkodnak, hogy a XXI. század filmvilága csupán a 3D-ről és a digitális trükkökről szól, van egy remek hírem! …

tovább…

Mozipáholy (c)2015

Készítők: Kalácska Gábor, Vastagh Zsolt (Zsoc)

Elérhetőség: info@mozipaholy.hu